Sieradz: Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na trzy części: Część 1 - Dostawy warzyw młodych Część 2 - Dostawy warzyw świeżych Część 3 - Dostawy owoców


Numer ogłoszenia: 123587 - 2010; data zamieszczenia: 14.05.2010

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy


Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe.


Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:
Jednostka Wojskowa 1551 , ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8261688, faks 43 8261466.


  • Adres strony internetowej zamawiającego:
    www.15sbwd.internetdsl.pl


I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA


II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na trzy części: Część 1 - Dostawy warzyw młodych Część 2 - Dostawy warzyw świeżych Część 3 - Dostawy owoców.


II.1.2) Rodzaj zamówienia:
dostawy.


II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia są dostawy do JW 1551 w Sieradzu owoców i warzyw w 2010 roku. Część 1 - Dostawy warzyw młodych Ziemniaki młode 3 000 kg Buraki czerwone młode (ćwikłowe) 350 kg Cebula biała młoda 200 kg Marchew młoda bez naci 300 kg Pietruszka młoda 150 kg Seler młody 150 kg Por młody 100 kg Kapusta biała młoda 500 kg Część 2 - Dostawy warzyw swieżych Pomidory 200 kg Ogórki krótkie 500 kg Kalafior bez liści 200 kg Sałata masłowa 150 kg Papryka czerwona i żółta 50 kg Kapusta pekińska 100 kg Pieczarki krajowe 150 kg Część 3 - Dostawy owoców Mandarynki 50 kg Cytryny 120 kg Kiwi 50 kg 2.Przedmiot zamówienia musi spełniać niżej wymienione wymagania: 1)Do każdej partii dostarczonych warzyw i owoców powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: -masa netto, -nazwa dostawcy, -kraj pochodzenia, -data załadowania, -termin przydatności do spożycia, -warunki przechowywania, -klasa jakości handlowej, -nazwa produktu i odmiany. 2)Opakowania z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością - atest PZH; wolne od wszelkich ciał obcych. 3)Widoczna część zawartości opakowania musi być reprezentatywna dla całej zawartości opakowania. 4)Stan warzyw i owoców musi być taki, aby mogły wytrzymać transport i przeładunek i dotrzeć do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, pozwalającym na przechowanie w magazynie w okresie przydatności do spożycia. 5)Odmiany jednorodne przy każdorazowej dostawie, tj. tego samego pochodzenia, wielkości, tej samej jakości i odmiany (typu). 3.Okres przydatności do spożycia owoców i warzyw (z wyjątkiem sałaty masłowej) deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Dla sałaty masłowej okres przydatności - nie mniej niż 3 dni. 4.Każdorazowa wielkość poszczególnych dostaw i terminy ich realizacji będą określane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub faxem z wyprzedzeniem 2-dniowym. Dostawy będą realizowane przynajmniej raz w tygodniu w godz. 8 00 -12 00. 5.Wykonawca w terminie jednego dnia od momentu złożenia zamówienia potwierdzi przyjęcie zamówienia do realizacji. Milczenie Wykonawcy będzie traktowane jako przyjęcie zamówienia. 6.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: 1)Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.) ; 2)Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); 3)Ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz produktach tradycyjnych (Dz. U. 2005 Nr 10 poz. 68). 4)rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U.2007 Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5)rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); 6)rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.); 7)rozporządzenie Rady (WE) Nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007 r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (Rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku). 7.Przedmiot zamówienia musi być dostarczony środkiem transportu spełniającym wymagania Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 8.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (itp.: osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych zadań postawionych Odbiorcom przez organa władzy państwowej, restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany stanu żywionych, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych ilościach i częstotliwościach w stosunku do określonych treścią umowy do poszczególnych miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych wskazanych przez Zamawiającego na terenie kraju, według cen określonych w zawartej między Zamawiającym i Wykonawcą umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości w treści zawartej umowy. 9.Ceny jednostkowe netto pozostaną stałe przez cały okres realizacji zamówienia. 10.Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pełnego asortymentu będącego przedmiotem danego zamówienia pod groźbą kar umownych (zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zał. nr 5 do SIWZ). 11.Wykonawca zobowiązuje się posiadać opłaconą polisę na kwotę 100 000,00 zł lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej o OC za produkt. Jeżeli termin ważności w/w polisy wygasa w trakcie umowy Wykonawca zobowiązany będzie do przedłużenia jej we wskazanym okresie tak, aby Wykonawca ubezpieczony był przez cały okres obowiązywania umowy; Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody. Przedłużoną polisę Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby zamawiającego nie później niż 14 dni od dnia jej przedłużenia. 12.Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 2,3,4 do SIWZ - wycena przedmiotu zamówienia, stanowiące integralną część SIWZ..


II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
nie.


II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
15.30.00.00-1, 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.13.00-9, 03.22.14.10-3, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.20-6, 03.22.13.10-2, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.22.00-5, 03.22.22.40-7, 03.22.22.10-8, 03.22.21.18-3.


II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:
tak, liczba części: 3.


II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:
nie.



II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:
Zakończenie: 31.12.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM


III.1) WADIUM


Informacja na temat wadium:
nie dotyczy


III.2) ZALICZKI


  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
    nie


III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW


  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania


    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.


  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie


    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.


  • III.3.3) Potencjał techniczny


    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.


  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia


    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.


  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa


    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia. Na sumę gwarancyjną nie niższą niż 100 000 zł. Ubezpieczenie musi posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone i sprzedane przez ubezpieczonego (OC za produkt). Suma ubezpieczenia polisy ubezpieczeniowej nie może być sumą kilku polis różnych instytucji ubezpieczeniowych.


III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY


  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1)decyzji wydanej przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów (na podst. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia); 2)zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP. Przedłożone na tej podstawie zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP (Podstawa prawna: art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia Dz. U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 z późn.zm.) lub Certyfikat HACCP. 3)Oświadczenie, że dostarczane produkty są wytwarzane zgodnie z zasadami GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna).

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. 2.W przypadku oferty składanej przez wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego dokumenty wymienione w rozdziale VI pkt 2. oraz pkt 5. ppkt 2), składa każdy z Wykonawców oddzielnie a pozostałe składane są wspólnie. 3.Ponadto w przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego, do oferty musi być załączony dokument ustanawiający pełnomocnika wykonawców występujących wspólnie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowaniu i zawarciu umowy w sprawie zamówienia. Przyjmuje się, że pełnomocnictwo do podpisania oferty obejmuje pełnomocnictwo do poświadczenia za zgodność z oryginałem wszystkich kopii.


III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne:
nie

SEKCJA IV: PROCEDURA


IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA


IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT


IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
najniższa cena.


IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:
nie.


IV.3) ZMIANA UMOWY


Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
tak


Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1)zmiany stanu prawnego w zakresie dotyczącym realizowanej umowy, który spowoduje konieczność zmiany sposobu wykonania zamówienia przez Wykonawcę; 2)wystąpienia siły wyższej, która utrudni bądź uniemożliwi wywiązanie się z przyjętych zobowiązań. Strony mają prawo do skorygowania uzgodnionych zobowiązań i przesunąć termin realizacji maksymalnie o czas trwania siły wyższej. Strony zobowiązują się do natychmiastowego poinformowania się nawzajem o wystąpieniu siły wyższej; 3)braku możliwości dostarczenia dostaw i usług o parametrach określonych w ofercie Wykonawcy Zamawiający dopuszcza zmianę tych parametrów na minimalne parametry spełniające wymogi określone w SIWZ; 4)restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany ilości żywionych żołnierzy itp. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia przyjętych w umowie ilości, wartości i częstotliwości dostaw - bez odrębnej akceptacji Wykonawcy. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw przewidzianych w umowie.


IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE


IV.4.1)
 
Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
www.15sbwd.internetdsl.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:
Jednostka Wojskowa nr 1551 Sieradz ul. Wojska Polskiego 78 98-200 Sieradz.


IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:
24.05.2010 godzina 09:00, miejsce: Kancelaria Jawna Jednostka Wojskowa nr 1551 Sieradz ul. Wojska Polskiego 78 98-200 Sieradz.


IV.4.5) Termin związania ofertą:
okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).


IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:
nie dotyczy.


IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH


CZĘŚĆ Nr:
1
NAZWA:
Dostawy warzyw młodych.


  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:
    Ziemniaki młode 3 000 kg Buraki czerwone młode (ćwikłowe) 350 kg Cebula biała młoda 200 kg Marchew młoda bez naci 300 kg Pietruszka młoda 150 kg Seler młody 150 kg Por młody 100 kg Kapusta biała młoda 500 kg.


  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
    03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.13.00-9, 03.22.14.10-3.


  • 3) Czas trwania lub termin wykonania:
    Zakończenie: 30.09.2010.


  • 4) Kryteria oceny ofert:
    najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr:
2
NAZWA:
Dostawy warzyw swieżych.


  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:
    Pomidory 200 kg Ogórki krótkie 500 kg Kalafior bez liści 200 kg Sałata masłowa 150 kg Papryka czerwona i żółta 50 kg Kapusta pekińska 100 kg Pieczarki krajowe 150 kg.


  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
    03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.20-6, 03.22.13.10-2, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-0.


  • 3) Czas trwania lub termin wykonania:
    Zakończenie: 31.12.2010.


  • 4) Kryteria oceny ofert:
    najniższa cena.



CZĘŚĆ Nr:
3
NAZWA:
Dostawy owoców.


  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:
    Mandarynki 50 kg Cytryny 120 kg Kiwi 50 kg.


  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
    03.22.22.00-5, 03.22.22.40-7, 03.22.22.10-8, 03.22.21.18-3.


  • 3) Czas trwania lub termin wykonania:
    Zakończenie: 31.12.2010.


  • 4) Kryteria oceny ofert:
    najniższa cena.



Sieradz: Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na trzy części: Część 1 - Dostawy warzyw młodych Część 2 - Dostawy warzyw świeżych Część 3 - Dostawy owoców


Numer ogłoszenia: 152203 - 2010; data zamieszczenia: 14.06.2010

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy


Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe.


Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego.


Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak, numer ogłoszenia w BZP: 123587 - 2010r.


Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia:
nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:
Jednostka Wojskowa 1551, ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 8261688, faks 43 8261466.


I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Jednostka Wojskowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy owoców i warzyw w 2010 r. podzielone na trzy części: Część 1 - Dostawy warzyw młodych Część 2 - Dostawy warzyw świeżych Część 3 - Dostawy owoców.


II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy.


II.3) Określenie przedmiotu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia są dostawy do JW 1551 w Sieradzu owoców i warzyw w 2010 roku. Część 1 - Dostawy warzyw młodych Ziemniaki młode 3 000 kg Buraki czerwone młode (ćwikłowe) 350 kg Cebula biała młoda 200 kg Marchew młoda bez naci 300 kg Pietruszka młoda 150 kg Seler młody 150 kg Por młody 100 kg Kapusta biała młoda 500 kg Część 2 - Dostawy warzyw swieżych Pomidory 200 kg Ogórki krótkie 500 kg Kalafior bez liści 200 kg Sałata masłowa 150 kg Papryka czerwona i żółta 50 kg Kapusta pekińska 100 kg Pieczarki krajowe 150 kg Część 3 - Dostawy owoców Mandarynki 50 kg Cytryny 120 kg Kiwi 50 kg 2.Przedmiot zamówienia musi spełniać niżej wymienione wymagania: 1)Do każdej partii dostarczonych warzyw i owoców powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: -masa netto, -nazwa dostawcy, -kraj pochodzenia, -data załadowania, -termin przydatności do spożycia, -warunki przechowywania, -klasa jakości handlowej, -nazwa produktu i odmiany. 2)Opakowania z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością - atest PZH; wolne od wszelkich ciał obcych. 3)Widoczna część zawartości opakowania musi być reprezentatywna dla całej zawartości opakowania. 4)Stan warzyw i owoców musi być taki, aby mogły wytrzymać transport i przeładunek i dotrzeć do miejsca przeznaczenia w zadowalającym stanie, pozwalającym na przechowanie w magazynie w okresie przydatności do spożycia. 5)Odmiany jednorodne przy każdorazowej dostawie, tj. tego samego pochodzenia, wielkości, tej samej jakości i odmiany (typu). 3.Okres przydatności do spożycia owoców i warzyw (z wyjątkiem sałaty masłowej) deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy wojskowego. Dla sałaty masłowej okres przydatności - nie mniej niż 3 dni. 4.Każdorazowa wielkość poszczególnych dostaw i terminy ich realizacji będą określane przez uprawnionego pracownika Zamawiającego telefonicznie lub faxem z wyprzedzeniem 2-dniowym. Dostawy będą realizowane przynajmniej raz w tygodniu w godz. 8 00 -12 00. 5.Wykonawca w terminie jednego dnia od momentu złożenia zamówienia potwierdzi przyjęcie zamówienia do realizacji. Milczenie Wykonawcy będzie traktowane jako przyjęcie zamówienia. 6.Przedmiot zamówienia musi być wytworzony i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: 1)Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.) ; 2)Ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577, z późn. zm.); 3)Ustawą z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz produktach tradycyjnych (Dz. U. 2005 Nr 10 poz. 68). 4)rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U.2007 Nr 137, poz. 966 ze zm.). 5)rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); 6)rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 24 stycznia 2007 w sprawie wykazu towarów, które podlegają granicznej kontroli sanitarnej (Dz. U. 2007.20.122 ze zm.); Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2006.171.1225 z późn. zm.); 7)rozporządzenie Rady (WE) Nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007 r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (Rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku). 7.Przedmiot zamówienia musi być dostarczony środkiem transportu spełniającym wymagania Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 8.W szczególnie uzasadnionych przypadkach (itp.: osiągnięcia wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia rezerw osobowych, poligonów, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych zadań postawionych Odbiorcom przez organa władzy państwowej, restrukturyzacji sił zbrojnych, zmiany stanu żywionych, itp.) Wykonawca zagwarantuje realizację dostaw w odmiennych ilościach i częstotliwościach w stosunku do określonych treścią umowy do poszczególnych miejsc stacjonowania jednostek wojskowych oraz innych wskazanych przez Zamawiającego na terenie kraju, według cen określonych w zawartej między Zamawiającym i Wykonawcą umowie. Zmiany te następować będą w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości w treści zawartej umowy. 9.Ceny jednostkowe netto pozostaną stałe przez cały okres realizacji zamówienia. 10.Każdorazowo Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pełnego asortymentu będącego przedmiotem danego zamówienia pod groźbą kar umownych (zgodnie z ogólnymi warunkami umowy zał. nr 5 do SIWZ). 11.Wykonawca zobowiązuje się posiadać opłaconą polisę na kwotę 100 000,00 zł lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w związku z prowadzoną działalnością oraz posiadać rozszerzony zakres ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej o OC za produkt. Jeżeli termin ważności w/w polisy wygasa w trakcie umowy Wykonawca zobowiązany będzie do przedłużenia jej we wskazanym okresie tak, aby Wykonawca ubezpieczony był przez cały okres obowiązywania umowy; Zamawiający zastrzega sobie prawo dochodzenia odszkodowania uzupełniającego do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody. Przedłużoną polisę Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do siedziby zamawiającego nie później niż 14 dni od dnia jej przedłużenia. 12.Szczegółowe określenie przedmiotu zamówienia zawierają załączniki nr 2,3,4 do SIWZ - wycena przedmiotu zamówienia, stanowiące integralną część SIWZ..


II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):
15.30.00.00-1, 03.22.10.00-6, 03.21.21.00-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.13-1, 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.13.00-9, 03.22.14.10-3, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.14.20-6, 03.22.13.10-2, 03.22.12.30-7, 03.22.12.60-6, 03.22.22.00-5, 03.22.22.40-7, 03.22.22.10-8, 03.22.21.18-3.

SEKCJA III: PROCEDURA


III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
Przetarg nieograniczony


III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE


  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
    nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA


Część NR:
1   


Nazwa:
Dostawy warzyw młodych


IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
14.06.2010.


IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT:
1.


IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
.


IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion, {Dane ukryte}, 94-234 Łódź, kraj/woj. łódzkie.


IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia
(bez VAT): 5408,00 PLN.


IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ


  • Cena wybranej oferty:
    6467,00


  • Oferta z najniższą ceną:
    6467,00
    / Oferta z najwyższą ceną:
    6467,00


  • Waluta:
    PLN.


Część NR:
2   


Nazwa:
Dostawy warzyw świeżych


IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
14.06.2010.


IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT:
1.


IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
.


IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion, {Dane ukryte}, 94-234 Łódź, kraj/woj. łódzkie.


IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia
(bez VAT): 4805,00 PLN.


IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ


  • Cena wybranej oferty:
    5820,00


  • Oferta z najniższą ceną:
    5820,00
    / Oferta z najwyższą ceną:
    5820,00


  • Waluta:
    PLN.


Część NR:
3   


Nazwa:
Dostawy owoców


IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
14.06.2010.


IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT:
1.


IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT:
.


IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion, {Dane ukryte}, 94-234 Łódź, kraj/woj. łódzkie.


IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia
(bez VAT): 1245,00 PLN.


IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ


  • Cena wybranej oferty:
    1167,40


  • Oferta z najniższą ceną:
    1167,40
    / Oferta z najwyższą ceną:
    1167,40


  • Waluta:
    PLN.

Adres: ul. Wojska Polskiego 78, 98-200 Sieradz
woj. łódzkie
Dane kontaktowe: email: biuro_zp@15sbwd.internetdsl.pl
tel: 43 8261688
fax: 43 8261466
Termin składania wniosków lub ofert:
2010-05-23
Dane postępowania
ID postępowania BZP/TED: 12358720100
ID postępowania Zamawiającego:
Data publikacji zamówienia: 2010-05-13
Rodzaj zamówienia: dostawy
Tryb& postępowania [PN]: Przetarg nieograniczony
Czas na realizację: 221 dni
Wadium: -
Oferty uzupełniające: NIE
Oferty częściowe: TAK
Oferty wariantowe: NIE
Przewidywana licyctacja: NIE
Ilość części: 3
Kryterium ceny: 0%
WWW ogłoszenia: www.15sbwd.internetdsl.pl
Informacja dostępna pod: Jednostka Wojskowa nr 1551 Sieradz ul. Wojska Polskiego 78 98-200 Sieradz
Okres związania ofertą: 30 dni
Kody CPV
03212100-1 Ziemniaki
03221000-6 Warzywa
03221110-0 Warzywa korzeniowe
03221111-7 Burak ćwikłowy
03221112-4 Marchew
03221113-1 Cebula
03221230-7 Papryka
03221240-0 Pomidory
03221260-6 Grzyby
03221270-9 Ogórki
03221300-9 Warzywa liściaste
03221310-2 Sałata
03221410-3 Kapusta
03221420-6 Kalafior
03222118-3 Owoce kiwi
03222200-5 Owoce cytrusowe
03222210-8 Cytryny
03222240-7 Mandarynki
15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
Wyniki
Nazwa części Wykonawca Data udzielenia Wartość
Dostawy warzyw młodych BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion
Łódź
2010-06-14 6 467,00
Dostawy warzyw świeżych BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion
Łódź
2010-06-14 5 820,00
Dostawy owoców BRACIA LEDZION Grzegorz Ledzion, Zbigniew Ledzion
Łódź
2010-06-14 1 167,00